Cornelis Jan Cuperus van de Fûgelpits is nog meer los gegaan met prachtige kruiden en bloemen naar aanleiding van de bijeenkomst van Twirre. Zijn inspirator van de avond was Jan Willem Zwart en zijn huiswerkopdracht: BLOEMEN & KRUIDEN OM JE BEDRIJF. 

‘Op de foto’s is nog weinig te zien, maar er is flink gezaaid dit voorjaar bij de Fûgelpits! Alhoewel de tuin al helemaal ingericht was op vogels en insecten heb ik na de bijeenkomst van Twirre besloten er nog een nieuwe border bij te maken met heel veel verschillende bloemen. Onder andere monnikskap, phacelia, goudsbloem, kamille, wilde ridderspoor, veldsalie, ijzerhard, vingerhoedskruid en cichorei zijn gezaaid en een paar vlinderstruiken en peren- en kersenboompje zijn toegevoegd’.

‘Op het erf van de Fûgelpits komen bij de ingang van het gebouw ook bakken met wilde bloemen waar onder andere de zaden van ‘Silence of the bees’ in zijn gezaaid. We zijn hier inmiddels al enkele jaren bezig het erf groener en natuurvriendelijker te maken en het is prachtig om te zien wat een verscheidenheid aan vogels én insecten er al te vinden is! Dit is een grote tegenstelling met de beginjaren. Vele soorten hommels, vlinders en bijen zoemen hier nu vrolijk over het terrein, daar zijn we hartstikke blij mee en de vogels en andere insecteneters hier uiteraard ook’ aldus Cornelis Jan Cuperus.