Anne van Etten was 13 maart bij de eerste bijeenkomst van Twirre in Theaterkerk Nes en is druk bezig om haar huiswerkopdracht ‘meer kruiden en bloemen in de tuin’ te realiseren:

‘In het kader van hoe meer wilde bloemen in onze tuinen heb ik alle buxus in onze voortuin (ongeveer 15m2) weggehaald. De buxus was jaren geleden door de vorige bewoner aangeplant. Er is een groot aantal naar een vriendin gegaan en de rest is via een advertentie op Marktplaats opgehaald’.

‘Ik was nooit zo kapot van buxus. Ik vind ze saai en je moet ze altijd maar blijven knippen en snoeien en dat is niets voor mij. Overigens zie ik het ervan komen dat de rups die alles kaal vreet ook hier in het noorden eerdaags zijn maag komt vullen. Tuinieren is sowieso niet mijn hobby en ik ben dan ook erg voor een tuin zonder veel onderhoud’.

Na het uitspitten van de buxus heeft mijn man de grond omgespit. Ik heb allerlei zaad van wilde bloemen gezaaid en bedekt met een laag nieuwe tuinaarde.

Zo…., nu een groeizaam regenbuitje en laat de zon maar zijn best doen. Ik ga nu iedere dag kijken of er al iets verschijnt en ben heel benieuwd hoe het er deze zomer uit zal zien.  Er zullen hopelijk veel bijen en vlinders op af komen!

Tot zover mijn bijdrage aan het in stand houden van de vlinder- en bijenpopulatie.

Anne van Etten
Niawier